Ekonomi

Milletvekil adaylarının belirlenmesine ağırlık verilen CHP’de kapılar ziyaretçilere kapandı.

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Seçimi hazırlıkları kapsamında CHP’nin milletvekili adaylarını belirleme çalışmalarında sona gelindi.

Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Onursal Adıgüzel, Muharrem Erkek, Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Veli Ağbaba, Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’den oluşan 8 kişilik komisyon, milletvekili adaylık başvurularını detaylı inceledi. .

Aday adaylarının başvurularını hukuki açıdan, parti ilkeleri çerçevesinde ve liyakat açısından inceleyen komisyonun çalışmaları tamamlandı.

Yaklaşık 3 bin 500 başvuruyu inceleyen komisyonun değerlendirmeleri sonucunda oluşturulan liste Başkan Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

Yarın geceden itibaren partiye ziyaretçi alınmayacaktır.

Yarın saat 18.00’den itibaren 10 Nisan Pazartesi günü saat 09.00’a kadar Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri dışında CHP genel merkezine ziyaretçi alınmayacak. Bu süreçte liste.

Kılıçdaroğlu tarafından kesinleşecek olan liste, bu hafta Parti Meclisi’nin onayına sunulacak ve 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu