Yaşam

On Parmağa On İpucu: Kariyerine Müzikle Başlayan Ama Yetenekleriyle Hollywood’da Kendini Bulan Oyuncular

Her insanın özel bir yanı vardır ama bazılarının, özellikle bazı sanatçıların birden fazla yeteneği vardır. Müzikte zirveye ulaşmış, oyunculukta da oldukça başarılı bir sanatçıya sık sık rastlıyoruz. Bu listede çok yönlü sanatsal yeteneğe sahip ünlü isimlerden bir seçki hazırladık.

Kariyerlerine müzikle başlayan ve oyunculuklarıyla dikkat çeken sanatçıları merak ediyorsanız, sizi detaylara ışınlıyoruz:

Cher

‘Pop Tanrıçası’ olarak bilinen Cher, müziği kadar oyunculuğuyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Onlarca filmde rol alan Cher, ‘Moonstruck’ filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Lady Gaga

Hit şarkılarıyla dünya çapında tanınan şarkıcı Lady Gaga, Jake Gyllenhaal ile yaptığı röportajda “hep oyuncu olmak istediğini” söyledi. American Horror Story: Hotel dizisinde başrol oynayarak bu hayalini gerçekleştiren Gaga, film projelerinde de yer alıyor.

Mark Wahlberg

Çoğumuz Mark Wahlberg’i filmlerinden tanısak da kariyerine müzikle başladığı hatta rap müzik yaptığı da bir gerçek. Müzik hayatında Marky Mark olarak tanınan Wahlberg, 1990’ların sonlarında kariyerine 50’den fazla film sığdırdı.

harry stilleri

Büyük bir çıkış yakalayan One Direction filmiyle büyük bir çıkış yakalayan başarılı Harry Styles, müzik kariyerinin yanı sıra şimdilerde Oscar adayı filmlerde rol alıyor. Styles, Christopher Nolan’ın “Dunkirk” filminde Alex’i canlandırmasıyla birçok eleştirmen tarafından övüldü.

Kraliçe Latifah

İlk albümünü 19 yaşında çıkaran Queen Latifah, ilerleyen yıllarda 90’lı yılların sitcomu ‘Living Single’da rol alarak oyunculuğa adım attı. Latifah, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığına sahiptir.

Justin Timberlake

NSYNC kümesiyle büyük başarılara imza atan Justin Timberlake, müzik yeteneğini solo kariyerinde de sürdürdü. Ama Timberlake’in oyunculukta en az bir müzisyen kadar başarılı olduğu biliniyor. 2000 yılında ‘Model Davranış’ filmiyle oyunculuğa adım atan ünlü sanatçı daha sonra birçok projede yer aldı.

Mandy Moore

1999 yılında çıkardığı ilk single’ı ‘Candy’ ile ün kazanan Mandy Moore, ilk ekran deneyimini 2001 yılında ‘The Princess Diaries’ ile yaşadı. Moore daha sonra filmlerde ve dizilerde rol almaya devam etti.

Will Smith

Will Smith’in Grammy ödüllü bir hip-ho rap müzisyeni olduğunu biliyor muydunuz? Oyunculuğuyla övgü toplayan Smith, aynı zamanda mükemmel bir müzik yeteneğine de sahiptir. Oyunculuk kariyerinde Oscar da dahil olmak üzere birçok ödülü var.

Bette Midler

hem sinema hem de televizyonda uzun bir başrol listesi olan yetenekli bir figür olan Bette Midler; Grammy, Emmy ve Tony ödülleri dahil olmak üzere müzik, televizyon, tiyatro alanlarında birçok ödülü bulunmaktadır.

Barbra Streisand

Kariyerine gece kulüplerinde sahne alarak başlayan Barbra Streisand, kısa süre sonra 1963 yılında ilk stüdyo albümü ‘The Barbra Streisand Album’ü çıkardı. ‘Yılın Albümü’ dalında Grammy Ödülü kazanan Streisand, başarısının ardından oyunculuk şansı verdi. müzik dalında ve En Güzel Kadın Oyuncu dalında Oscar kazandı.

İdris Elba

Televizyon ve sinema dünyasının başarılı isimlerinden İdris Elba, ‘Big Driis’ adıyla Londra gece kulüplerinde DJ’lik yapıyordu. Ünlü oyuncu müzik hayatını besleyecek çalışmalarına çok sık olmasa da devam ediyor.

awkwafina

‘Ocean’s Eight’, ‘Crazy Rich Asians’, ‘The Farewell’ gibi filmlerle tanınan Awkwafina, oyunculuk kariyerinden önce ‘My Vag’ adlı müziğiyle 2012 yılında YouTube’da viral ün kazandı. Awkwafina ayrıca daha sonra bir albüm çıkardı.

Jennifer Hudson

American Idol müzik yarışmasındaki macerasının ardından Jennifer Hudson, kariyerine oyuncu olarak devam etti. Aretha Franklin biyografisi de dahil olmak üzere çeşitli yapımlarda rol alan Hudson, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülüne sahip.

Beyonce

Bir dönem Destiny’s Child gibi dünyaca ünlü bir grubun da üyesi olan Grammy ödüllü şarkıcı Beyoncé; ‘The Fighting Temptations’, ‘Pembe Panter’, ‘Takıntılı’ gibi filmlerde rol aldı. Ünlü şarkıcı, 2019 yılında Jon Favreau’nun ‘Aslan Kral’ adlı yapımına seslendirme sanatçısı olarak katkıda bulunmuştur.

Buz küpü

Los Angeles merkezli rap grubu NWA’nın eski bir üyesi olan Ice Cube, rap ve hip-hop tarihinin en etkili figürlerinden biridir. Müziğin yanı sıra oyunculuğa da yeteneği bulunan Ice Cube, ilk ekran deneyimini John Singleton’ın ‘Boyz n the Hood’ filmiyle yaşadı ve ardından birçok yapımda rol aldı.

Steve VanZandt

Steve Van Zandt’ın ‘The Sopranos’ta Silvio Dante’yi oynamadan önce resmi bir oyunculuk deneyimi yoktu. Gitar ve mandolin sanatçısı, müzisyen ve söz yazarı Van Zandt, 1975’ten beri Bruce Springsteen’in E Street Band’inde.

Frank Sinatra

Müzik tarihinin en etkili seslerinden biri olan Frank Sinatra’nın 1950’ler ve 60’larda rol aldığı birçok drama ve müzikal var. Sinatra ayrıca En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar’a sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu