Haber

Kıyıköy Limanı’nda temizlik çalışmaları devam ediyor

Kıyıköy Limanı’nda temizlik çalışmaları devam ediyor

KIRKLARELİ – Kırklareli’nin Kıyıköy Limanı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2 ay önce başlatılan temizlik çalışmaları devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Vize ilçesine bağlı Karadeniz kıyısındaki Kıyıköy beldesindeki limanda, büyük balıkçı teknelerinin rahat bir şekilde limana yanaşabilmesi için 2 ay önce başlatılan çalışmalar sürüyor. Kıyıköy Belediye Başkanı Tercan Yatkın yaptığı açıklamada, “40 bin ton kapasiteli limanımızın kapasitesini 49 bin tona çıkarmak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bazında çalışmalara başladık. balıkçı teknelerinin sayısının artması nedeniyle balıkçılarımızı mağdur etmemek için limanımızın dibinden aldığımız kumları kepçe yardımıyla alarak vatandaşların girişini engellemeye başladık. Dökülen kum daha önce taş barikatla kapatılmıştı ama çalışmalarımız başladığı için iş makineleri ve kamyonların geçişine izin verecek şekilde barikatı kaldırdık. Ancak burada yüzmek veya kamp yapmak isteyen vatandaşlarımıza bunun yasak olduğunu bildirdik” dedi.

“Kıyıköy Limanı kullanılamaz hale gelmişti”

Kırklareli Valisi Birol Ekici, temizlik çalışmaları başlamadan limanın neredeyse kullanılamaz hale geldiğini vurguladı. Ekici, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı büyük balıkçı teknelerinin Kıyıköy Limanı’na rahatlıkla girebilmesi için zemin temizliği yapıyor. Kıyıköy Limanı adeta kullanılmaz hale geldi. Değerli olan insanımıza hizmet etmektir. Limanın belirgin yerleri toprakla doldurulmuştu. O kumları alıp imanlı bir şekilde dökmek bizim görevimizdir.” sözlerini kullandı.

habersehitkamil.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu