Haber

Deprem nedeniyle öğrencilerden sınav için ek başvuru ücreti alınmayacaktır.

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı, ÖSYM Lideri Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üniversiteler ve sınav merkezleri üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla olağanüstü hal kapsamına alınan illerin İl ve İlçe Sınav Koordinatörleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bölgenin durumu değerlendirildi. ÖSYM Lideri Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM koordinatörlerinin durumu ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ek başvurulardan ücret alınmayacaktır.

Yüzyılın felaketinin yaralarını saracaklarını söyleyen Önder Ersoy, yapılacak sınavlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy,

“ÖSYM sınav takviminde en yakın sınav Nisan ayı başında yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi sınavıdır. Mart ayı başında bu sınav için ek başvurular alacağız. Adaylar istedikleri yeri tercih edebileceklerdir. Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücret, yönetim kurulu olarak deprem nedeniyle sınava girecek adaylar Türkiye’nin her yerinde sınava girebilecek. Deprem bölgesinde bazı bölgelerin boş olduğunu öğrendik. Bu bölgelerde çok fazla nüfus hareketliliği var. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte sınavların nasıl yapılacağına hep birlikte karar vereceğiz. Sınav sürecinde hiçbir bireyin mağdur olmaması temel hedefimiz olacaktır.”

söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu