Sağlık

Börekleri süsleyen çörek otunu bir de böyle deneyin! Yağları yakar, kabızlığı giderir

Ev hanımlarının baharat gruplarından eksik etmeyen çörek otu, sağlıklı besinler için de alternatif oldu. Tüm tuzlu hamur işlerine hemen uyum sağlayan lezzetli çörek otu, toz halinde bile kullanılıyor. Diyet listelerinde yer alan çörek otunu mide sorunları için de kullanabilirsiniz.

Çörek otu daha çok sofralara çeşitlilik katmak için kullanılır. Fırında hızlıca yapılan hemen hemen tüm yemeklerin üzerine serpilebilir. Kendine has tadı ve kokusuyla börek, börek gibi hamur işlerini yiyenlerin ilgisini çeker.

Kabızlığı Giderir

Çörek otu günümüzde sağlıklı gıda alternatiflerinin bir parçası olarak kabul edilmektedir. Diyet listelerinde sıklıkla kendisine yer bulan çörek otu, kabızlığı giderici etkisiyle de tavsiye edilmektedir.

Sindirim sistemine katkısıyla şaşırtan çörek otu, sindirim sistemini hızlandırıcı etkisiyle kilo vermek isteyenlerin tercihi oluyor. Çörek otu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı giderir ve mideyi rahatlatır.

Kabızlığı Kesen Çörek Otu Karışımı

3 yemek kaşığı yağsız ev yoğurdu, 3 yemek kaşığı çörek otu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlayabileceğiniz karışım kabızlığa karşı kullanılıyor.

Çörek otunu ezdikten sonra yoğurt ve zeytinyağı ile hazırladığınız karışıma ekleyebilirsiniz. Uzun süre karıştırdıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Yemekten 20 dakika önce tüketebilir ve karışımı tükettikten sonra bir bardak su içebilirsiniz.

Bu karışımı tüketmeden önce alerjik reaksiyon veya diğer sağlık sorunlarından kaçınmak için bir sağlık uzmanına danışmanızda fayda var.

DİYET LİSTELERİNDE BİRİNCİ SIRA

Çörek otu kabızlığı giderici etkisinin yanı sıra yağ yakıcı yapısı ile kilo vermeye yardımcı olur. Çörek otu tokluk hissi verir. Günde 2 ya da 3 kase tüketebileceğiniz yoğurda çörek otu ekleyerek iştahınızı giderebilirsiniz.

Zayıflamak için çörek otu ve yoğurt ile yapacağınız karışıma zencefil ekleyebilirsiniz. Bu kürü yemeklerden 30 dakika önce tüketebilirsiniz.

1 çay kaşığı çörek otunu 1 su bardağı yağsız yoğurda karıştırarak da tüketebilirsiniz.

haber-patnos.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu