Haber

BAE: Türkiye ile imzalanan ortaklık anlaşmasıyla stratejik hedefler amaçlanıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti, Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Paydaş Anlaşması ile başta ticaret hacmini artırmak olmak üzere tezli stratejik hedeflere ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

BAE hükümeti basın ofisi, Türkiye ile BAE arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırımı güçlendirmek amacıyla dün imzalanan “Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması”na ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, iki ülke arasındaki bu anlaşmanın umut verici bir hava oluşturduğu, bu atmosferin iş dünyasının ortasında daha verimli iş birliğini teşvik edeceği, iki ülke halkına ve ekonomisine fayda sağlayacağı belirtildi.

BAE hükümetinden yapılan açıklamada, “Anlaşma, özellikle artan ticaret hacmi olmak üzere bir dizi iddialı stratejik hedefe ulaşmayı hedefliyor.” dedi. kelime yer aldı.

Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Katılım Anlaşması İmza Töreni dün BAE’nin başkenti Abu Dabi’de Ticaret Bakanı Mehmet Muş, BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tavk al-Merri ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed ez-Zuyudi

Toplantıya video konferans tekniği ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Lideri Pir Muhammed bin Zayed Al Nahyan da katıldı.

Erdoğan konuşmasında, “Anlaşmanın kapsayıcı niteliği sayesinde ticaret hacmimizi 5 yılda 25 milyar dolara çıkaracağımıza inanıyorum.” sözünü kullandı.

BAE Devlet Lideri Al Nahyan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, anlaşmayı “iki ülke ilişkilerinde atılmış nitelikli bir adım” olarak değerlendirdi.

turhal-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu