prof. Gültekin, “Gastronomi alanında tarihi bir sempozyuma imza attık”
Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi tarafından “Afet Dönemlerinde Gastronomi ve Beslenme” temasıyla düzenlenen “4. Uluslararası Gastronomi ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu” sona erdi. İki gün süren sempozyum kapsamında Gastronomi alanında 35 farklı üniversiteden 71 bildiri sunuldu.
EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Uluslararası gastronomi, beslenme ve turizm uzmanları ile akademisyenleri bir araya getiren sempozyumda, son dönemde yaşadığımız büyük deprem felaketini dikkate alarak ‘Afet Dönemlerinde Gastronomi ve Beslenme’ temasını ön planda tuttuk. Amacımız Türkiye’nin gastronomi kültürü ve turizm zenginliğini görünür kılmaktır. Birçok farklı ülkeden uzmanın katılımıyla bu tarihi sempozyumu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Bu yıl hibrit olarak gerçekleştirdiğimiz sempozyumumuzu önümüzdeki yıl yüz yüze gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sempozyumumuza katılan, bildiri sunan ve sempozyumumuza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”
Sempozyumun iki gün boyunca, alanında uzman kişiler tarafından; “Gastronomi Tarihi”, “Gastronomi Turizmi”, “Gastronomi ve Tarım”, “Gastronomi ve Kültürel Miras”, “Gastronomi Endüstrisinin Geleceği”, “Gastronomi Eğitiminde Yaklaşımlar”, “Yavaş Yemek ve Yöresel Yemekler”, “Turizm Rehberliği ve Gastronomi İlişkisi”, “Ekoturizm”, “Tarım Turizmi”, “Kültürel Miras ve Turizm”, “Turizm İşletmeciliği” konuları ele alındı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
haber-antakya.xyz