Ekonomi

Nomad Foods mütevazı bir gelir artışı kaydederken, EPS tahminlerini ıskaladı

WOKING, İngiltere – Avrupa’nın önde gelen dondurulmuş gıda şirketi Nomad Foods Limited (NYSE: NOMD), bugün ilk çeyrek gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine kıyasla %1,1 artışla 784 milyon Avro’ya yükseldiğini açıkladı. Ancak şirket, analistlerin düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) beklentilerini karşılayamayarak 0,40 Avro’luk tahminlere karşılık 0,37 Avro bildirdi.

Şirketin geliri de konsensüs tahmini olan 797,63 milyon Avro’nun altında kaldı. Bu başarısızlıklara rağmen Nomad Foods, 2024 yılının tamamı için %3-%4 organik gelir büyümesi, %4-%6 düzeltilmiş FAVÖK büyümesi ve 1,75-1,80 € düzeltilmiş EPS beklentilerini teyit etti. Bu öngörü, düzeltilmiş EPS’de %9-12’lik bir büyümeye işaret ediyor ve mevcut USD/EUR döviz kuruna göre 1,87-1,93 $’a karşılık geliyor.

Nomad Foods CEO’su Stéfan Descheemaeker, şirketin yıla başlangıcından duyduğu memnuniyeti dile getirerek hacim ve pazar payı trendlerindeki iyileşmelere dikkat çekti. Descheemaeker, “Verimlilik girişimlerindeki olağanüstü ilerlememiz ve daha elverişli bir maliyet ortamı sayesinde büyüme çarkımız daha hızlı dönmeye başladı” dedi. Şirket bu olumlu eğilimler nedeniyle tüm yıl için beklentilerini koruyor.

Bu çeyrekte organik gelir artışı, %2,5’lik olumlu fiyat/karma etkisiyle %0,3 gibi mütevazı bir oranda gerçekleşti. Bununla birlikte, çeyreklik hacim düşüşü %-2,2’ye gerileyerek 2023’ün dördüncü çeyreğindeki %-8,0 seviyesinden belirgin bir iyileşme gösterdi. Düzeltilmiş FAVÖK %16,4 azalarak 122 milyon Avroya gerilerken, brüt kâr %5,9 azalarak 211 milyon Avroya düştü. Brüt kar marjı da 200 baz puanlık bir düşüşle %26,9’a geriledi.

Nomad Foods’un gelir artışı ve düzeltilmiş FAVÖK büyümesi sağlama taahhüdü, Birds Eye, Findus, iglo, Ledo ve Frikom’u içeren güçlü marka portföyü tarafından desteklenmektedir. Şirketin hedeflenen yatırımlara odaklanması ve perakendede gerçekleştirdiği uygulamaların ana pazarlarında büyümeyi hızlandırması beklenmektedir.

Şirketin finansal pozisyonu güçlü olmaya devam etmekte olup, tüm yıl için nakit akışı dönüşüm beklentisi %90 ila %95 arasında değişmektedir. Nomad Foods, dondurulmuş gıda sektörünün zorluklarını aşmaya devam ederken, güçlü markalarından ve tedarik zincirinden yararlanarak sürekli satış ve kâr büyümesi sağlamaya hazırdır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu