Teknoloji

Microsoft, Edge reklamını Google Chrome sayfasına ‘sızdırmaya’ başladı

Windows 10 ve 11 ile birlikte konsey olarak gelen Edge tarayıcının birçok kullanıcı için Chrome tarayıcısını indirmek için kullanılan bir araç olarak değerlendirildiği bir gerçek. Bu Microsoft için çok üzücü ve şirket, kullanıcıları Edge’de tutmak için çok çalışıyor. Ve bazen bu meşguliyet, kullanıcılar tarafından “fazla rahatsız edici” bulunabilir.

Bunun son örneği, bir kullanıcı Chrome’u indirmek istediğinde olur. Edge Canary kullanıcıları artık Chrome’u indirmek istediklerinde Edge’in onlara gösterdiği iki reklamla karşılaşıyor. İlki daha küçüktür ve Chrome web sitesi yüklendiğinde görünür. İkincisi, büyük, tam ekran bir reklamdır.

Microsoft, Chrome’a ​​gölge düşürmek için kelime oyunları da oynar. Reklam, Edge’in Chrome ile aynı teknolojiyi “Microsoft’un ek güveniyle” kullandığını belirtir.

Adil olmak gerekirse, kullanıcı tabanını artırmak için mücadele eden tek şirket Microsoft değil. Google, Chrome’u tanıtmak için banner’lar da gösterir, ancak bunlar yalnızca şirketin web sitelerinde görünür. Google, Firefox web sitesinde reklam göstermez veya başka bir tarayıcı indirmek istediğinizde “ağlamaz”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu