Haber

Kuzey Kore, ABD’yi Orta Doğu’daki durumu kötüleştiren bir savaş çığırtkanı olarak nitelendirdi

Kuzey Kore’de iktidarda bulunan Kore İşçi Partisi’nin resmi yayın organı Rodong Sinmun Gazetesi, ABD’yi silah tedariği yoluyla Orta Doğu’daki durumu daha da kötüleştiren bir “savaş tüccarı” olarak tanımladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik baskınları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, Kuzey Kore’de iktidarda bulunan Kore İşçi Partisi’nin resmi yayın organı Rodong Sinmun Gazetesi, ABD’yi İsrail’e destek vermekle eleştirdi. Gazete haberinde, ABD’nin sistematik olarak ölümcül askeri teçhizatını İsrail’e göndererek “işgal ve katliama” zemin hazırladığını belirtti. Washington’un görünüşte demokratik değerleri savunurken diğer ülkelere silah sattığı kaydedildi. ABD, barışı ve güvenliği tehdit eden bir “savaş tüccarı” olarak tanımlanıyor. Washington’un diğer ülkelerin iç işlerine müdahalesinin “utanmazca” olduğu vurgulandı.

İsim vermeden eleştirdi

Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Kim Song, geçtiğimiz günlerde BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “bazı ülkelerin” isim vermeden İsrail’i ve saldırılarını destekleyerek Gazze Şeridi’ndeki durumu daha da kötüleştirdiğini belirtmişti. Kim, mevcut krizin bir an önce sona ermesi gerektiğini ve tüm sivillerin korunması gerektiğini belirtti. – PYONGYANG

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu