Ekonomi

Küresel hisse senetleri, Fed’in Wall Street kısıtlamalarını gevşeteceği sinyaliyle yükseldi

Küresel hisse senetleri bugün önemli ölçüde yükseldi ve Wall Street neredeyse bir yılın en iyi haftasını geçirme yolunda ilerliyor. Bu artışın en önemli nedeni, ABD Merkez Bankası’nın Wall Street’e daha fazla kısıtlama getirmeyeceği sinyalini vermesi, yatırımcıların iyimserliğini artırırken piyasalarda daha fazla dalgalanma korkusunu azaltmasıydı.

Asya piyasaları Fed’in açıklamasına olumlu tepki verdi. Japonyada Nikkei 225 31.949,89’dan kapatırken, Güney Kore’de Kospi 2.343,12’ye yükseldi. Seul’deki KEB Hana Bank genel merkezindeki bir döviz tüccarı, Asya piyasalarındaki yükselişe dikkat çekti. Benzer şekilde Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi de %0,9 arttı.

ABD’den gelen haberlerin ardından Avrupa piyasalarında da artışlar görüldü. Fransa’nın CAC 40Almanya’nın endeksi 7.018,50’ye yükseldi DAXendeks 15.084,21 ve İngiltere’nin FTSE100endeks 7.417,45’e yükseldi. Dow JonesEndüstriyel Ortalama ve S&P 500Vadeli işlem süreçleri de faydalara tanık oldu.

Diğer gelişmelerde Japonya Başbakanı Fumio Kishida, artan enflasyon ve azalan halk desteğine yanıt olarak bugün 113 milyar dolarlık bir teşvik paketini duyurdu. Pakette bireyler ve şirketler için vergi indirimlerinin yanı sıra elektrik maliyetlerine yönelik sübvansiyonlar da yer alıyor.

Bu gelişmeler diğer ekonomik göstergelerin yanı sıra ABD dolarına da yansımaktadır. Güney Kore kazandıNisan ortasında döviz kurunu takip eden AP Ekonomi Yazarı Stan Choe tarafından bildirildi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu