Haber

‘Kızılcık Şerbeti’ yayını durduruldu: Dizi yerine ‘İslamofobi’ belgeseli yayınlandı

Ankara İdare Mahkemesi, Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşan Kızılcık Şerbeti dizisi için verdiği son dakika kararıyla “yürütmeyi durdurma” kararını kaldırdı. Dizinin özeti yapılırken yayına ara verildi ve RTÜK’ün cezası nedeniyle ‘İslamofobi’ belgeseli yayınlanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine de yer verilen belgeselde, “Korona virüsü kadar tehlikeli olan İslamofobi virüsüdür” ve “Bu virüs özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor” gibi ifadeler yer alıyor. Ardından diğer kamu spotları yayınlanmaya devam etti.

RTÜK, yayın durdurma gerekçesi olarak 6112 sayılı Kanun’un 8. maddesinde yer alan “Cinsiyet eşitliğine aykırı, kadına yönelik baskıyı teşvik eden ve kadınları taciz eden programlar” unsurunu gösterdi.

.

KARARA PAZARTESİ GÜNÜ İTİRAZ EDİLECEK

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Show TV yönetimi bugün saat 17.00’de kendilerine e-posta ile gönderilen mahkeme tebligatının posta ile alınması gerektiği için diziyi yayınlama kararı aldı. İlk başta mahkeme kararının bu akşam itibarıyla uygulanması planlanıyordu ancak daha sonra Show TV yönetimi dizinin yayınlanmasını kabul etti ve mahkemeye posta yoluyla tebligat gönderilmesinin ardından kararı uygulayacaklarını bildirdi. Pazartesi günü gerekli itirazların yapılacağı belirtilmesine rağmen kanal, lisans iptali riskinden dolayı yayını durdurdu.

Alınan karar kapsamında ‘Kızılcık Şerbeti’ 5 hafta süreyle yayınlanmayacak.

Ne oldu?

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ‘Kızılcık Şerbeti’nin bir bölümünde zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği adam tarafından camdan atılmıştı. Diziye 5 hafta ara verildi ve kadına şiddet sahnesi nedeniyle RTÜK tarafından 1.5 milyon TL ceza verildi.

RTÜK’ün 5 hafta uzaklaştırma ve 1.5 milyon TL para cezası verdiği dizi için Show TV’nin avukatları mahkemeye başvurdu. Cezanın iptali için Twitter’da “RTÜKKızılcık Şerbetine Dokunuş” etiketiyle kampanya başlatıldı. RTÜK’ün kararına çok sayıda izleyici ve sanatçı da tepki gösterdi.

Geçen hafta Yargıtay, RTÜK’ün ‘Kızılcık Şerbeti’ kararının yürütmesini durdurma kararı almıştı. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

kofcaz-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu