Haber

Gaziantep’te okuyan Endonezyalı doktor Zainab Aqila: Türkiye benim ikinci evim

Deprem bölgesinde birçok ülke tarafından sahra hastaneleri kurulmuştur.

Endonezya’da kurduğu hastaneler ile acil müdahale gerektiren hastaların tedavisini sağlamaktadır.

Endonezyalı doktor Zainab Aqila, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’ın Hassa ilçesinde depremzedelerin yardımına koşuyor.

Türkiye’de tıp okudu

2013-2019 yıllarında Gaziantep’te tıp eğitimini tamamlayan Endonezyalı Zainab Aqila, ülkesinde sağlık sektöründe çalışmaya başladı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıların ardından büyük üzüntü duyan Aqila, “ikinci vatanım”Türkiye’ye sadakatini göstermek için ülkesinin bakanlığına başvurdu ki bunu söyledi.

Depremzedelerin tedavisi

Aqila, ülkesinin Hatay’da kuracağı sahra hastanesinde görev alma isteğinin yetkililerce kabul edilmesinin ardından beraberindeki sağlık grubuyla Türkiye’ye geldi.

Sahra hastanesinde hasta kabulüne başlayan Endonezyalı doktor, depremzedelere yardım için var gücüyle çalışıyor.

“Endişem ve üzüntüm arttı”

Dr. Zainab Aqila, ülkesindeyken aldığı deprem haberinin kendisini derinden üzdüğünü söyledi.

Türkiye’deki arkadaşlarından haber alamayınca endişesinin ve ıstırabının arttığını belirten Aqila, bir an önce sarsıntılı bölgeye gelmek istediğini söyledi.

“Türkiye benim ikinci evim”

Hassa ilçesindeki sahra hastanesinde depremzedeler için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirten Aqila, çok duygulandığını söyledi.

Burada insanları tedavi ediyoruz. Onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Burada insanlar çadırlarda yaşadığı için üst solunum yolları ile ilgili şikayetler oldukça yaygın. Ayrıca deprem nedeniyle birçok travma olayı yaşanmaktadır. Türkiye benim ikinci evim. Bu yüzden yoğun hissediyorum.

Gözden kaçırma Endonezya, Türkiye ve Suriye’ye 140 ton yardım malzemesi gönderdi Haberin Detayları

Sahra hastanesinde 2 bin 400 hasta tedavi edildi

Sahra hastanesinin başhekimi Dr. Corona Rıntawan da çeşitli branşlarda 70’i doktor olmak üzere 105 kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini belirtti.

“Yardım etmek kardeşçe görevimizdir”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu