Yaşam

Dava neden açıldı? MasterChef Jürisi Somer Sivrioğlu’nun 22,5 Yıla Kadar Hapis Cezasını İstedi

İstanbul Beşiktaş’ta MasterChef heyetinin ünlü şef Somer Sivrioğlu tarafından devraldığı restoranın istinat duvarı çöktü ve 1 kişi hayatını kaybetti. Konuşmaya konu olan olayla ilgili Sivrioğlu hakkında dava açılırken, Sivrioğlu için 22,5 yıla kadar hapis istendi.

MasterChef Türkiye’deki heyetiyle tüm Türkiye’nin tanıdığı ünlü şef Somer Sivrioğlu’nun İstanbul Beşiktaş’ta devraldığı restoranın istinat duvarı çöktü.

Söz konusu olayda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Somer Sivrioğlu hakkında 20 Mayıs 2022’de restoranı bakımsız olarak kullanmaya devam ettiği iddia edilen bahçe duvarının çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya bina sahipleri Mehmet Levent Kula, Sevinç Kula, Gülay Kula ve Sakine Öçal da katıldı.

Bina sahipleri, söz konusu yapının kendilerine miras kalması nedeniyle duvarın bakımı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, üzgün olduklarını belirterek beraatlerini talep etti.

Somer Sivrioğlu ve bina sahibi 6 kişi hakkında “kasıtlı taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak” kabahatinden 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılırken, müştekinin avukatı Nisa Duruşmada ifade veren Serin, hem kiracıların hem de bina sahiplerinin yargılanmasını istediklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı başka bir tarihe erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu