Haber

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, Almanya’daki yaptırımlara karşı olduklarını belirtti.

BERLİN, 10 Mayıs (Xinhua) — Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Qin Gang, konuk olarak ziyaret ettiği Almanya’nın Berlin kentinde yaptığı açıklamada, Çin’in tek taraflı yaptırımlara kategorik olarak karşı olduğunu söyledi.

Qin, söz konusu açıklamayı Salı günü Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya ile işbirliği yaptıkları teziyle Çinli şirketlere yönelik olası yaptırımlara ilişkin bir soruya yanıt olarak yaptı.

Bakan, Çin’in Ukrayna krizine karışan taraflara silah satmadığını, çift kullanımlı malların ihracatını ise yasa ve yönetmeliklere uygun olarak ihtiyatlı bir şekilde yürüttüğünü söyledi.

Qin, Çin ve Rus şirketleri arasındaki normal değişim ve işbirliğinin etkilenmemesi gerektiğini kaydetti.

Çin’in herhangi bir ülkenin kendi yasalarına dayanarak başka ülkelere sınır ötesi yargılamalar ve tek taraflı yaptırımlar uygulamasına kesinlikle karşı olduğunu vurgulayan Qin, Çinli şirketlerin yasal hak ve menfaatlerini kararlılıkla korumak için gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı’nın Almanya, Fransa ve Norveç ile 8 Mayıs’ta Alman, Fransız ve Norveçli mevkidaşlarının daveti üzerine başlayan temasları 12 Mayıs’ta sona erecek.

nurdagiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu