Haber

Beş ülkeden Rus ve Belaruslu sporcuların Paris Olimpiyatlarına katılmasına ortak tepki

Polonya, Birleşik Krallık, Letonya, Litvanya ve Estonya, gelecek yıl Paris’te yapılacak Olimpiyat Oyunlarına Rus ve Belaruslu sporcuların katılmasına karşı çıktı.

Söz konusu ülkelerin Dışişleri Bakanlıkları tarafından yapılan ortak açıklamada, Belarus ve Rus sporcuların “tarafsız sporcu” olarak nitelendirilmesi eleştirildi.

Belaruslu ve Rus sporcuların gelecek yıl olimpiyatlara “tarafsız sporcu” olarak katılmalarının alternatif olarak sunulduğu hatırlatılan açıklamada, “Sporcuların rollerini belirleyen milliyetleri değil. Aksine destekleniyorlar. Kremlin rejimini destekleyen hükümetler ve şirketler tarafından. Hatta bazıları doğrudan Rus ordusuyla bağlantılı.” kelimeler yer aldı.

Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’nın spor tesisleri de dahil olmak üzere sivil altyapısına saldırdığı belirtilirken, şunlar kaydedildi:

“Şu anda Rus ve Belaruslu sporcuların herhangi bir statüde Paris Olimpiyat Oyunlarına geri dönmesinin önünü açmanın zamanı olmadığına inanıyoruz. IOC şu anda nihai bir karar vermemiş olsa da, planlarını yeniden gözden geçirmeye hazır.” uluslararası toplumun ABD tarafından desteklenen duruşa geri dönmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

habercelikhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu