Haber

Aile ve Gençlik Fonu yasa tasarısı TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda bulunuyor.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Doğal gaz ve petrol keşiflerimiz ve doğal kaynaklar alanındaki çalışmalarımızla yer altı kaynaklarımızı ekonomiye kazandıracağız. Bu kazanım, vatandaşlarımıza ve gençlerimize ulaşacak.” Aile ve Gençlik Fonu.” söz konusu.

Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi’nin TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşmeleri sürüyor.

Teklifi ilk imzalayan İnan, “Güçlü bir ülke ve huzurlu bir toplum istiyorsak öncelikle güçlü bir aile yapısına sahip olmalıyız” dedi. dedi.

Devletin gençlere her anlamda ve her konuda maddi ve manevi destek verdiğini ve yapılması gerekenleri yaptığını belirten İnan, “Türkiye’nin yeni yüzyılını omuzlarında yükseltecek olan gençlerimiz ilhamını ilhamını alıyor. Büyük geçmiş. Hükümetimizin bu gençlik için atamayacağı adım yoktur. Bu adımları attıktan sonra.” “O zaman Türkiye’nin geleceğe dair hayallerini, Türkiye’nin geleceğe dair argümanlarını o gençlere daha özgüvenli, daha dinamik ve yakışır bir şekilde hayata geçireceğiz.” dedi.

“Fonu en güçlü şekilde sunmaya çalıştık”

İnan, gençlerin geleceklerini sağlam temeller üzerine kurmalarına yardımcı olmak, gelişimlerini ve girişimlerini desteklemek, onları sosyal risklere karşı korumak amacıyla fonu en güçlü şekilde sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Sakarya Gaz Sahası projesinin ilk etabında günde 10 milyon metreküp gaz üretildiğini belirten İnan, “Proje tam kapasiteye ulaştığında günde 40 milyon metreküp gaz üretilecek. Bu da 25 milyon metreküp gaza denk geliyor” dedi. -Ülkemizin doğal gaz ihtiyacının yüzde 30’u. Türkiye Petrolleri’nin yüzde 100’ü hazineye ait.” “Kamu iktisadi teşebbüsüdür. Dolayısıyla buradan elde edilen gelirler doğrudan hazineye, oradan da Aile ve Gençlik Fonu’na aktarılacaktır.” bilgiyi verdi.

Petrol arama faaliyetlerinin Milli Enerji ve Maden Politikası’nın hedefleri doğrultusunda ivme kazandığını belirten İnan, burada doğu illerinin terörden temizlenmesinin de önemli rol oynadığını söyledi.

Gabar’daki Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında yapılan son keşiflerden önce günlük petrol üretiminin 80 bin varil civarında olduğunu, son keşiflerle günlük petrol üretimini 200 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini belirten İnan, ” Bu da petrol ihtiyacımızın yüzde 20’sini karşılayacağımız anlamına geliyor.”Buradan elde edeceğimiz gelir de Aile ve Gençlik Fonu’na aktarılacak.” dedi.

“4,5-5 milyar liralık kaynak yaratılabileceğini öngörüyoruz”

AK Parti İzmir Milletvekili İnan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Doğalgaz ve petrol keşiflerimiz ve konvansiyonel kaynaklar alanındaki çalışmalarımızla yer altı kaynaklarımızı ekonomiye kazandıracağız. Bu ilgi Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla vatandaşlarımıza ve gençlerimize ulaşacak. Büyüklüğüne ilişkin projeksiyonlar yapıldı. Şu anda mevcut doğal gaz, petrol ve maden kaynaklarında yüzde 20’lik bir artış var.” “Gelirin bir kısmının transfer edilmesiyle en az 4,5-5 milyar liralık kaynak yaratılabileceğini öngörüyoruz”

Fonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı bir kamu tüzel kişiliği olarak ve bakanlık yetkililerinin kolaylaştırıcılığında çalışacak şekilde tasarladıklarını belirten İnan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı başkanlığında, şöyle konuştu: Hizmetler, Gençlik Bakan Yardımcısı ve SporBakan Yardımcısı, Enerji ve Konvansiyonel Kaynaklar Bakan Yardımcısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşan bir fon yönetim konseyi oluşturulacağını belirtti.

Müsteşarlık hizmetlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağlayacağını anlatan İnan, “Bu fondan yararlanacak genç sayısını en üst düzeyde tutabilmek adına yasamızda yaş sınırı belirlemedik. bir sınır belirleyin.Proje kapsamında yaş sınırları il ve bölgenin özelliklerine ve oradaki gençlerin durumuna göre değerlendirilip buna göre gevşetilecek.Hedefimiz tüm gençlerimize ulaşmak. En kısa sürede 81 ilde.” dedi.

“Kredi en az 250 bin lira olmalı”

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “150 bin liraya evlenebilir miyiz?” diye sordu ve verilmesi planlanan kredinin en az 250 bin lira olması gerektiğini söyledi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, Aile ve Gençlik Fonu’na destek verdiklerini ancak programlara bütçe ayırarak fonla yapılması planlanan çalışmaları fiilen hayata geçirebilecekken neden böyle bir fona ihtiyaç duyulduğunun cevabını istedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulacak projeler.

Gençlerin iş kurmaları için ne tür destek sağlanacağının detaylı olarak belirtilmesi gerektiğini belirten Esen, “Bu kredi devlet bankaları aracılığıyla devlet katkısıyla sağlanabilir. Neden böyle bir fonla sınırlandırıldı, yapılabilir mi?” Çok sayıda gence ulaştırıldı.” yorumunu yaptı.

Yetkililerin son dönemde “Aile ve Gençlik Bankası” ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirten Esen, bunun “banka mı yoksa fon” mu olduğu konusunda belirsizlik yaşandığını öne sürdü.

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Orta Vadeli Program’da mevcut fonların gözden geçirilmesi hedefi konulurken, yeni fon oluşturulması konusunda tereddütlü olduklarını söyledi.

Kamu bütçesinden aktarılan kaynaklarla oluşturulacak fonun 5 bakanlığın koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacağını belirten Pala, bunun bütçeye aktarılarak gençlere destek verilmesinin daha doğru olacağını söyledi. Bakanlıkların dikey bir örgütlenmeyle kamu yönetimini kesmek yerine.

Pala, fonların kontrolünde sorun çıkma ihtimalinin bulunduğunu savundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu