Haber

6’lı masaya dönen Meral Akşener kavga etti: Tüm liderlerle tek tek hesaplaştı.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere sayılı günler kala 6. masada kriz üstüne kriz yaşandı.

Yaklaşık 1.5 yıl önce seçime birlikte girme konusunda anlaşan Millet İttifakı’nda CHP, Uygun Parti ve Saadet Partisi; Gelecek, Deva ve Demokrat Partiler sürece katılarak 6 kişilik bir masa etrafında toplandı.

Masa kurulduğundan bu yana 12 toplantı yapan muhalefet bloğu ortak aday üzerinde anlaşmaya varamadı ve 3 Mart’ta masa Meral Akşener tarafından dağıtıldı.

Masadan ayrıldığına pişman oldu ve geri döndü

İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusundaki tabloya katılamayan İyi Parti Lideri Akşener, partisinin tuzağa düşürüldüğünü ve kendisine aday dayatıldığını açıklayarak masadan çekildi.

Masayı deviren Akşener, ardından CHP Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı aday olmaya çağırdı. Ancak iki ismin CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na biat etmesi Akşener’i hayal kırıklığına uğrattı.

Beklediği takviyeyi bulamayan Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının resmen açıklandığı 13’üncü toplantıya katılma kararı alarak Millet İttifakı’na döndü.

kavgadan sonra kavga

Ancak Akşener’in masaya dönmesi var olan kavgayı bitirmedi ve yeni kavgalar doğurdu.

Ankara kulislerindeki iddialara göre Akşener, dün adayın açıklandığı toplantıda tüm liderlerle masada görüştü.

“Kazanamayacağınızı belediye başkanlarınız bile biliyor”

Önce CHP lideriyle tartışan Akşener, Kılıçdaroğlu’na adaylıktan vazgeçmesi için baskı yaptı ve İmamoğlu ile Yavaş’ın adaylığında ısrar etti.

Bu baskıda başarılı olamayan Akşener, Kılıçdaroğlu’nun yüzüne karşı seçimi kazanamayacağını söyledi. “İmamoğlu ve Yavaş bana sen seçimi kazanamayacaksın bile dediler”ifadeleri kullandı.

Ali Babacan’a: Özelleştirme senin yüzünden oldu

Bu tartışmanın büyümesi üzerine araya Ali Babacan ve Gültekin Uysal girdi. Bu iki liderle tartışan Akşener, önce Babacan’a karşı sesini yükseltti. İYİ Parti Lideri, Babacan’a AK Parti dönemindeki faaliyetlerini hatırlattı “Öncülüğünü yaptığınız özelleştirmeler yüzünden ekonomi çöktü”söz konusu.

Demokrat Parti ile oyun kadar konuşun.

Daha sonra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a dönen Akşener, oyun kadar konuşmayı da ima etti. “Partinin oyu ile hesapta bile yoktun zaten”Uysal’ı küçük düşürdü.

Davutoğlu sakinleştirip getirdi

Bu tartışmaların ardından Akşener bir kez daha masadan kalkıp toplantı odasından ayrıldı. Bu kez Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu girdi. Davutoğlu ile yaklaşık 15 dakika konuşup sakinleşen Akşener, Saadet Partisi’nin mescitindeki masasına döndü.

Barış Yarkadaş isyan etti

Kavganın eksik olmadığı son görüşmede CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından isyan etti.

Akşener’i eleştiren Yarkadaş, Uygun Parti Lideri’nin ne yapmaya çalıştığını anlayamadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

“Akşener’i anlayamıyorum”

Akşener’i anlayamıyorum. Partisinin eşiğin altına düşeceğini görünce masaya döner; toplantıda yine masadan kalkar. Akşener, Babacan’a kızıp giderken, Davutoğlu bloklar ve salondaki mescitte 15 dakika konuşur. Akşener geri döndü. Ne yapmak istediğini anlayan var mı?

“Çok üzgünüm”

Davutoğlu’nun araya girmesiyle yeniden masaya gelen Akşener, ortak vekalet listesinde yer almayacağını kendi listesiyle gireceğini açıkladı. Sorun yok; bu senin kendi seçimin. Ancak yarattığı kriz muhalefete çok zarar verdi. Siyaset konuşulmaz hale geldi. Bu bir utanç.

“İnşallah süreç kazasız geçer”

Davutoğlu, Akşener’in dün yarattığı krizi 12. Madde’yi bizzat kaleme alarak çözüyor. Bir formül de bakanlık sayısını artırmak. Davutoğlu ve Babacan’ın öncelikli amacı mecliste küme oluşturmaktır. Umarım bu süreci kazasız atlatırlar. Bu insanların umudunu kıranlar, emin olun ki; Sokağa çıkacak yüz bulamıyor. Herkes her şeyin farkında. Kimse kendini vazgeçilmez sanmasın. Kafdağı’nda kimse kendini görmesin.

gelendost-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu